A legfontosabb szabályok

Kevesen gondolnák, hogy mennyire fontos a jó minőségű szélvédő.

Nem csupán az extra szolgáltatások (esőszenzor, hővédelem) megfelelő működése miatt van szükség arra, hogy szabványos szélvédő kerüljön az autóba, de biztonságtechnikai szempontból is elengedhetetlen az üveg minősége.

Éles helyzetben akár életet is menthet a megfelelő szélvédő és a szakszerű beépítés.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Az első vagy a második vonal?

 

Napjainkban igen népszerűek az úgy nevezett „utángyártott” szélvédők, melyekről érdemes tudni, hogy a legtöbb esetben pontosan ugyanazt a minőséget képviselik, mint az autó gyártásakor az autóba kerülő „gyári” üveg.

Példának okáért: a Pilkington és a Sekurit Saint-Gobain márkák esetében, az „utángyártott” termékek pontosan ugyanazon a gyártósoron mennek végig, amelyen a „gyári” első szélvédők.
 

Cégünk csakis első osztályú, európai gyártású szélvédőket forgalmaz (Pilkington, Sekurit Saint-Gobain, Nordglass). Ezek minősége minden tekintetben megfelel az uniós követelményeknek.

Nem éri meg kockáztatni

A rossz minőségű szélvédő, valamint a szakszerűtlen beépítés következménye akár tragikus is lehet, hiszen a légzsák nem képes megfelelően ellátni biztonsági funkcióját.

Esetleges ütközéskor a szélvédőt kilökve nem fogja meg az utast és gyakorlatilag feleslegesen nyílik ki. Ez többnyire azért fordulhat elő, mert a silány minőségű szélvédőknél a két üvegréteg közé nem biztonsági fólia kerül.

 

Miért fizetne kétszer ugyanazért?

 

Nem életveszélyes, de bosszantó lehet, ha a laikus szemmel kiválasztott szélvédő ívhibával kerül az autóba. Ilyenkor az üveg nem illeszkedik megfelelően a karosszériához, és az emiatt keletkező feszültség következtében elreped

Ennek a jele lehet az is, ha fütyülő, sivító hangot hall a szélvédő felől. Szintén kellemetlen és költséges következménye a szakszerűtlen szerelésének, ha a javítás helyén beázik az autó.

Ezeknek a járulékos hibáknak az orvoslása (idővel) újabb pénzbe kerülhet, pedig profi műhelymunka után elő sem fordulhatnának.
Amennyiben szélvédője nálunk kerül beépítésre, autója biztosan nem fog javítási hiba miatt beázni.

Erre cégünk 10 évig tartó garanciát vállal.